Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Компания HP е започнала доброволна програма за замяна на батерии за някои преносими  компютри

Компания HP е започнала Програма за замяна на батерии за някои преносими компютри HP, с цел осигуряване на по-висока безопасност за потребителите. Само малка част от батериите на отделни преносими компютри: HP Probook, HP ZBook, HP Pavilion x360, HP ENVY  и HP 11 Notebook PC са обхванати от програмата.

Потребителите могат да проверят дали техните батерии са в обхвата на програмата и да се възползват от нея, като се запознаят с информацията, публикувана на сайта на компанията: http://www8.hp.com/bg/bg/hp-information/recalls.html

 

 

Информация за извършена проверка на безжични слушалки с микрофон


В рамките на Кампанията за деня на потребителя - 2018 г. беше извършена проверка на продукт от категория „Безжични слушалки с микрофон“ (hands free).
Целта на проверката беше да се установи дали са изпълнени приложимите към тях изисквания, в това число: наличие на СЕ маркировка, инструкция за употреба на български език, декларация за съответствие и др.

продължава>
 

Ръководството на ДАМТН и областният управител на Хасково обсъдиха категоризирането на язовири

 

Класификация и обследване на язовирите в страната, уточняване на собствеността и отговорността за всеки конкретен воден обект. Това са първите задачи, които предстои да бъдат изпълнени, веднага след приемането на промените в Закона за водите, свързани с  управлението на водоемите. Това обсъдиха на среща днес председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Петър Горновски и областният управител на област Хасково Станислав Дечев. В разговорите участваха още заместникът му ген. Кирил Войнов и главният секретар на ДАМТН Мима Чалева.

продължава>
 

Ръководството на ДАМТН проведе работна среща с областния управител на Кърджали за предстоящите промени в Закона за водите

 

Предстоящите промени в Закона за водите, свързани със стопанисването и управлението на водните обекти обсъдиха на работна среща между ръководния екип на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Петър Горновски и неговия заместник ген. Кирил Войнов и областния управител на Кърджали Никола Чанев.

продължава>
 

22 март - Световен ден на водата

Световният ден на водата 22 март предполага споделена отговорност от всички заинтересовани страни – от хората и местните общности до международните организации и гражданското общество, за опазване качеството на водата и живота на Земята.

Поздравителен адрес на председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор към ГД НЯСС.

 
3 март 2018 г.

 

По разпореждане на министър Караниколов ДАМТН стартира извънредни проверки на язовирите на територията на цялата страна

По разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов,  Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) засилва екипите осъществяващи контрол на язовирите и съоръженията към тях, и провежда извънредни инспекции на проблемните водоеми. Мерките се налагат заради обилните снеговалежи и опасността от рязко покачване на водните обеми от тяхното топене.

При необходимост има готовност да се командироват допълнителни служители в региони с по-висок потенциален риск и въвеждането на 24-часови дежурства. Активиран е и извънредният щаб, който ще действа постоянно в централата на агенцията до нормализиране на ситуацията. Поддържа се и постоянен контакт с представителите на местната власт, като са уведомени и всички областни управители за завишаване на вниманието към водоемите на тяхна територия.

продължава>
 
Още статии...
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»