Доайени в метрологията бяха отличени със „Златен почетен знак на ДАМТН“ втора степен

 

Физикът д-р Весела Руменова Константинова и ст. н.с. д-р Катерин Стефанов Катеринов бяха отличени от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор инж. Петър Горновски със „Златен почетен знак на ДАМТН“ втора степен. Доайените в съвременната метрология на България получиха наградата за своя принос към науката, държавата и обществото.

В своето приветствено слово към наградените, председателят на ДАМТН Петър Горновски отбеляза, че доктор Весела Константинова е отдала целия си живот и кариера на науката метрология. Тя е дългогодишен председател на съюза на метролозите в България, а в момента е заместник председател на съюза.

Доктор Катерин Катеринов над 50 години работи и служи на системата за управление и оценка на качеството. Бил е председател на ДАМТН, а в момента е председател на „Сдружение клуб 9000“.

„Връчвам тези награди с огромно удоволствие и удовлетворение, защото вие сте нашите учители и водачи. Вие сте наш пример за следване в живота и в професията“, отбеляза в приветствието си председателят на ДАМТН.

Отличията бяха връчени на скромно тържество в заседателната зала на ДАМТН. Присъстваха председателят на ДАМТН Петър Горновски, заместник-председателят на ДАМТН д-р Даниела Миланова, и.д. главен секретар Димитър Петков, главни директори и служители на агенцията.

Share this post