Electronics Europe – European Headquarters се обръща към притежателите на Samsung Galaxy Note7 да изключат и да не използват новия телефон

Във връзка с получена информация в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор от Samsung  Electronics Europe – European Headquarters, се обръщаме към притежателите на Samsung Galaxy Note7 да изключат и да не използват новия телефон.
Комисията по проблеми на безопасността на потребителските стоки в САЩ (CPSC) и компанията Samsung също са предупредили притежателите за възможния риск, въпреки докладваните от потребители в САЩ и Южна Корея малък брой случаи на проблеми с батериите на някои от смартфоните от серията, които могат да предизвикат експлозия, докато устройствата се зареждат.

От Samsung са обявили, че ще предприемат доброволни действия по изтегляне на предоставените на пазара Galaxy Note7, като допълнение към вече предприетите действия за спиране на по-нататъшно предлагане на пазара. В интерес на клиентите и с цел намаляване влиянието на потенциален риск ще се проведе програма за обмен на всички Galaxy Note7.

От компанията посочват, че засегнатите мобилни устройства ще бъдат заменени с нови, като този процес ще започне от 19 септември за страните, в които устройството е пуснато на пазара.

Клиентите ще бъдат информирани за това чрез съобщение до медиите и на уебсайтовете на компанията, където те ще бъдат съветвани как да обменят своите Galaxy Note7 телефони.

Официално в България продажбите на модела все още не са започнали.

Български потребители закупили Samsung Galaxy Note7 от страните, в които разпространението е стартирало, да следят информацията за реда на подмяна на уебсайта на Samsung.

Share this post