ИКЕА съобщава за установено от нея несъответствие с изискванията на Директива 2009/48/ЕО при продукт: Детска играчка BLÅVINGAD

ИКЕА съобщава за превантивно изтегляне на продукт детска играчка, която не съответства на изискванията на Директива 2009/48/ЕО за предоставяне на пазара на детски играчки: Детска играчка BLÅVINGAD, баркод:10526506, марка IKEA.  Детската играчка е била продавана в магазините на „Хаус Маркет България“ ЕАД в периода 01 октомври 2022 до 01 март 2023г.

Компанията е установила производствен проблем и е спряла разпространението на продукта от съображения за защита на потребителите. Малките нитове на играта може да се разхлабят, което евентуално би довело до опасност при поглъщане на малки предмети, особено за по-малките деца. Поради тази причина играта „риболов“ BLÅVINGAD се изтегля. До момента няма съобщени случаи на наранявания.

ИКЕА разработва продуктите си, като прилага строга програма за оценка на риска и тестването, за да се увери, че те са в съответствие с всички приложими закони и стандарти на пазарите, в които се продават.

Играта може да бъде върната във всеки магазин на ИКЕА, където пълната сума за закупуването ѝ ще бъде възстановена. Не е необходимо представяне на касов бон.

При запитвания, на разположение на потребителите е националният безплатен телефон на компанията 0800 45 800.

 

 

Share this post