Информация за бензинов тример марка Makita, модел EM2600U

В ДАМТН е постъпила информация от фирма „Макита България“ ЕООД, в качеството си на дистрибутор и дъщерно дружество на Корпорация Макита, Япония. Уведомлението се отнася за бензинов тример марка Makita, модел EM2600U, който представлява риск за здравето и безопасността на потребителите. В Европа са доставени 26158 броя от сериен номер 160300031 до сериен номер 170600280. Към България са изпратени общо 76 бр. тримери.

Установен е проблем с уплътнителния пръстен, в резервоара на машината, който при продължителен контакт с горивото има вероятност да се свие и по този начин да създаде възможност за изтичане на гориво. До сега няма данни за инциденти или пострадали лица в световен мащаб.

Към момента са предприети следните мерки:

  1. Изтегляне на наличната непродадена стока от пазара – от дистрибутори на „Макита България“ ЕООД и от тяхната дистрибуторска мрежа;
  2. Уведомяване на крайните потребители за установения проблем на сайта на Макита България ЕООД – www.makita.bg;
  3. Считано от 09.09.2017 г., след получена информация за продадените количества от дистрибуторите и възможността за доставка на дефектната част, ще се определи срок за изземване и смяна на уплътнителния пръстен, оторизираните сервизи, в които това ще стане, както и връщането на поправения продукт на крайните потребители.

Share this post