Ключовете на 26 нови автомобила връчи Валери Симеонов на инспектори от ДАМТН

 

 

 

Заместник-председателят на Народното събрание господин Валери Симеонов тържествено връчи ключовете на 26 нови автомобила на инспектори от три главни дирекции в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Кратката церемония се състоя на 24.09.2020г. в шоурума на „Еспас ауто“ на „Цариградско шосе“ №100 в София. Символичен домакин на тържеството беше председателят на ДАМТН инж. Петър Горновски. Официални гости бяха заместник министъра на икономиката госпожа Яна Топалова и госпожа Илияна Илиева – главен директор главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в министерство на икономиката.

Кратки приветствия към служителите на ДАМТН отправиха заместник-председателят на парламента господин Валери Симеонов и председателят на ДАМТН инж. Петър Горновски. В словото си господин Валери Симеонов изтъкна важната за икономическия просперитет на обществото мисия на агенцията. Той посочи, че ръководството на държавата е обърнато с лице към проблемите на ДАМТН, израз на което е осигуряването на по-добри условия за работа и достойно заплащане.

Председателят на ДАМТН инж. Петър Горновски подчерта важната роля, която ДАМТН изпълнява при надзора, контрола и регулацията на икономическите оператори в страната, за гарантиране на конкурентна среда и просперитет на българската икономика.

Доставката на автомобилите „Дачия докер“ и „Дачия логан“ е резултат на успешно изпълнение в ДАМТН на финансиран от фондовете на ЕС проект по европейската ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ИНОВАЦИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ ( ОПИК ).

Предвидено е автомобилите да подпомогнат специализираната администрация на ДАМТН при осъществяване на дейността и по надзор на пазара, метрологичния надзор, контрола на качеството на течните горива и др.

Share this post