Компанията APPLE Inc. е започнала програма за коригиращо действие за преносими аудио високоговорители „Beats Pill XL“

Компанията APPLE Inc. със седалище и адрес на управление: 1 Infinite Loop, Cupertino, California 95014,USA доброволно е подала уведомление в системата RAPEX и е започнала програма за коригиращо действие за произвеждани от нея преносими аудио високоговорители модел „Beats Pill XL“.

Beats Pill XL е говорител във формата на „хапче”, позволява проста безжична връзка и е съвместим с всички Bluetooth устройства. Устройството има нанесено „b” Beats-лого и се предлага в пет цвята – черен, бял, небесносин металик, розов и титаниев. В България се предлага от началото на м.януари 2014 г.

Компанията е установила, че в редки случаи батерията на устройството може да прегрее и да създаде риск от запалване, което да доведе до слабо нараняване или имуществена щета. Има пет потвердени случая от Северна Америка, като един от тях е свързан с имуществена щета и един – с леко нараняване.

Компанията доброволно инициира преустановяване на продажбите на Beats Pill XL, изтегляне на непродадените количества и предлага на потребителите връщане на закупените устройства срещу кредит в Apple Store или възстановяване на средствата.

Информация за засегнатия продукт и за процеса на връщане ще бъде публикувана на сайта на компанията в секцията за поддръжка.

Share this post