Стартира образователна кампания сред учениците с цел превенция и повишаване на информираността при ползване на асансьори и ескалатори

С подкрепата на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, програма Европа на Столична община и Фондация „Асансьорна безопасност“ стартират образователна кампания в българските училища, която има за цел да повиши знанията на най-малките за безопасно използване на асансьори, ескалатори и подвижни пътеки.

Първият „открит урок“ ще се състои на 18 септември (понеделник), от 10:30 часа, в столичното 125 СУ “Боян Пенев”. Желаещите медии да отразят събитието следва да носят в себе си валидна журналистическа карта, за да бъдат допуснати в сградата на училището.

Събитието е част от първата по рода си в страната обучителна програма по проект „Вертикално познание“ на фондация „Асансьорна безопасност“, който се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, официално подкрепена  от ДАМТН, като част от меморандума за сътрудничество  между агенцията и неправителствената организация, и в партньорство с район „Подуяне“, район „Люлин“ и 35 СУ „Добри Войников“. В нейния ход експерти от държавната агенция ще участват в организирани от фондацията и СО срещи с деца от детски градини и училища, по време на които ще бъдат разяснявани, на достъпен език, както и чрез множество близки до децата похвати, правила за безопасно ползване на съоръженията.

Като част от проект „Вертикално познание“ са подготвени богато илюстровани информационни материали, чийто печатен вариант достига до учениците благодарение на подкрепата на ДАМТН, и които ще бъдат разпространявани на тези срещи. Стремежът на  програма Европа на Столична община, фондация „Асансьорна безопасност, както и на държавната агенция е кампанията да се превърне в национална, като вече са подготвени подобни инициативи и с областна администрация Велико Търново и областна администрация Пловдив.

Share this post