Уведомление от „Декатлон България“ ЕООД за предприети действия по изтегляне на продукт – Въже EDGE 9 mm x 80 m или Въже EDGE 9 mm x 100 m SIMOND, производител Декатлон Франция С.А.

„Декатлон България“ ЕООД съобщава за предприети действия по изтегляне на продукт – Въже EDGE 9 mm x 80 m или Въже  EDGE 9 mm x 100 m  SIMOND, представляващ риск за здравето и безопасността на потребителите.

В рамките на извършените от тях процедури за гарантиране на качеството е установено, че бронята на въже EDGE 9 mm x 80 m или въже EDGE 9 mm x 100 m SIMOND може да се износи внезапно по време на падания и повече да не осигурява защита на сърцевината. Затова въпреки, че въжето отговаря на действащите стандарти, то не отговаря на изискванията на Декатлон за качество и на заявката за максимална сигурност на катерачите.

Като предпазна мярка дружеството призовава всички клиенти, закупили продукта да не го използват повече.

Всеки, който е закупил продукт Въже EDGE 9 mm x 80 m или Въже EDGE 9 mm x 100 m SIMOND в периода 1 януари 2022 г. – 17 октомври 2023 г., може да го върне в най-близкия магазин на Декатлон. Заплатената за него сума ще бъде възстановена.

При възникнали въпроси центъра за обслужване на клиенти на Декатлон, е на разположение на всички свои клиенти на телефон 02 902 10 70, всеки ден от 09:00 до 18:00 часа или по имейл на адрес: contactbg@decathlon.com.

 

Повече информация може да бъде намерена на следния линк:

https://www.decathlon.bg/izteglyane-na-produkti.html

Share this post