Председателят на ДАМТН – инж. Евгени Симеонов връчи златни медали на 77-ото издание на Международния технически панаир Пловдив

На 15 септември 2023г. се проведе тържественото връчване на златните медали и дипломи на 77-я Международен технически панаир Пловдив.  Официалната церемония по награждаване се състоя в зала „Пловдив“ на Конгресния център в Международен панаир – Пловдив.

14 изложители на Международния технически панаир получиха златни медали с диплом за иновативно изделие от 77-то издание на индустриалното изложение. Носителите на най-високото отличие в българската индустрия се определиха от експертно жури с председател инж. Евгени Симеонов – председател на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), заместник-председател доц. д-р Иван Соколов – главен директор на Международен панаир Пловдив и експерти от ДАМТН.

“Златните медали се доказаха като най-висок атестат за качество и иновативност“, посочи председателя на ДАМТН инж. Евгени Симеонов. Той поздрави отличените, а на останалите участници в конкурса пожела следващата година да преминат успешно критериите на безпристрастната комисия.

“Завърши много конкурентно и оспорвано съревнование. To илюстрира интелектуалния и научено-изследователски потенциал на индустрията. Поздравявам екипите и компаниите за ползотворната работа и постигнатия успех – каза в приветствието си към наградените доц. д-р Иван Соколов и пожела: Продължавайте да бъдете двигатели на бъдещето“.

Областният управител инж. д-р Илия Зюмбилев сподели, че за него е чест да участва в церемонията по връчване на златните медали. Като представител на държавата той изрази силния ангажимент на правителството и специално на икономическото министерство към развитието на Международен панаир Пловдив, за да продължи да бъде витрина на българския бизнес и икономика.

Международният конкурс е утвърдена традиция на есенното изложение, като основен акцент са иновативните продукти с високо качество.

 

 

 

Share this post