ДАМТН се включи в церемонията по повод патронния празник на ВТУ “Тодор Каблешков”

На 13 януари 2023 г. председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор инж. Евгени Симеoнов и заместник-председателят на агенцията инж. Иван Ганчев взеха участие в церемонията по повод патронния празник на ВТУ “Тодор Каблешков” и 172-годишнината от рождението на Тодор Каблешков. Инж. Евгени Симеонов поздрави академичното ръководство за професионалния им празник и им пожела все така да запазят достойно място в образователната система на страната.

Участие в събитието взеха представители на Клуба на офицерите и сержантите от запаса и резерва от бившите войски на Министерство на транспорта и ВВТУ. Гости на церемонията бяха проф. д-р Миглена Темелкова – ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи, Денимир Котев – заместник-кмет на район „Слатина“, Милка Роева – ръководител отдел „Управление на човешките ресурси“ на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, Николай Николов – началник „Експлоатация“ в „Метрополитен“ ЕАД, Десислава Стоянова – директор „Човешки ресурси“ на „БДЖ-Пътнически превози“, инж. Иво Янакиев – Изпълнителен директор на „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД, и др.

Ректорът на ВТУ проф. д-р Даниела Тодорова се обърна към присъстващите с думите: „Нека да вървим напред още по-силни и удовлетворени от постигнатото до сега, с уважение и признателност към всички, които са градили и продължават да утвърждават ВТУ като уважаван университетски център, в който се съчетават ценности, екипен дух и мъдрост на поколения учени и изследователи, както и жаждата за знания и амбиция за успех на хиляди наши възпитаници. С годините ние сме доказали, че можем. А това ни дава смелостта да кажем, че сме силни днес и заедно можем да пребъдем утре!“

Положени бяха венци и цветя пред паметника на революционера Тодор Каблешков в двора на училището.

 

Поздравителен адрес от името на Председателя на ДАМТН:

ДО

ПРОФ. Д-Р ИНЖ. – ИКОН. ДАНИЕЛА ТОДОРОВА

РЕКТОР НА ВТУ „ТОДОР КАБЛЕШКОВ“

 

УВАЖАЕМА ПРОФЕСОР ТОДОРОВА,

За мен е удоволствие и чест, от името на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор и лично от свое име, да поздравя Вас, академичното ръководство, преподавателите и всички студенти с професионалния празник и навършването на 172 години от рождението на патрона на Вашето училище – Тодор Каблешков.

Силата, достойнството и авторитетът на ВТУ „Тодор Каблешков“ се дължат на неговите преподаватели и възпитаници.

Пожелавам на Вас и Вашите колеги да продължавате добрата работа за издигане престижа на учебното заведение, което подготвя висококвалифицирани кадри, за всички сфери на транспорта, а и не само за него, и да запазите достойното си място в образователната система на страната ни.

Бъдете здрави, целенасочени и всеотдайни в постигането на личните си и професионални цели! Нека празника Ви изпълни с чувство на удовлетворение, с надежда и увереност в бъдещето!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

С уважение,

ЕВГЕНИ СИМЕОНОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ

ЗА МЕТРОЛОГИЧЕН И ТЕХНИЧЕСКИ НАДЗОР

Share this post