ДАМТН провери техническата изправност на 107 асансьора, монтирани в хотели в Албена, Златни пясъци , Св. Св. Константин и Елена, Слънчев Бряг, Свети Влас, Поморие и Приморско

Инспектори на Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор” (ГДИДТН) при Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) извършиха проверка за техническата безопасност на асансьори, монтирани в хотели в к.к. „Албена“, к.к. „Златни пясъци“ , к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, к.к. “Слънчев Бряг“, гр. Свети Влас, гр. Поморие и гр. Приморско.

Проверени са общо 107 асансьора.

В резултат на проверката е установено, че всички асансьори се експлоатират с валиден периодичен технически преглед, извършен от лице, получило лицензия за осъществяване на технически надзор на асансьори.

Всички асансьори са с монтирани устройства за двустранна разговорна връзка, които са изправни и функционират.

Поддържането, ремонтирането и преустройството на съоръженията се осъществява съгласно писмени договори на ползвателите с лица, получили удостоверение за поддръжка, ремонт и преустройство на асансьори, съгласно чл. 36, ал. 1 от Закона за техническите изисквания към продуктите.

Дадени са 13 броя задължителни писмени предписания.

В резултат на проверките няма спрени от експлоатация асансьори.

 

 

 

 

 

Share this post