Детски асансьорен парламент

На 28.05.2019 г. в зала 5 на Столична община се проведе заключителната среща, от етап 1 на проект „Детски асансьорен парламент“, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма „Европа“ 2019, и в партньорство между фондация „Асансьорна безопасност“, районни администрации „Люлин“ и „Подуяне“ и Технически университет – София.

На събитието присъства и г-н Петър Горновски, председател на ДАМТН, който обърна внимание върху важността на правилата, които всички трябва да спазват за безопасно ползване на асансьорите. Също така и за колективното и отговорно отношение към стопанисването и техническата поддръжка на лифтовете, както от страна на техните собственици, така и от страна на специалистите, ангажирани в процеса на обслужване и надзор на тези съоръжения. В заключение председателя на ДАМТН пожела весела и най-вече безопасна лятна ваканция на всички дечица.

По време на събитието г-жа Емануела Фролошка, учредител и изпълнителен директор на фондация „Асансьорна безопасност“ награди децата финалисти в конкурс „Без!-Опасни асансьорни приказки“.

Share this post