До заинтересованите лица

В Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е постъпила нотификация EM/00001/22, чрез системата на Общността за бърз обмен на информация „RAPEX“, за опасен продукт-детска играчка гризалка за бебета (Mushroom Teether Toys for Newborn Babies), баркод: Amazon ASINs: B09H2RH1QT B09JWL234H B09H2SBX. Нотификацията е получена от Надзорния орган в Люксембург, чрез Комисия за защита на потребителите (КЗП), които са контактна точка за България със система RAPEX към ЕК.

След възникнал фатален инцидент във Великобритания, от надзорните органи на държавите членки са предприети мерки за изтегляне на продукта от пазара. Детската гризалка се разпространява в сайт за електронна търговия Amazon.eu, и крие риск от задушаване (главата под формата на гъба на залъгалката може да се преобърне, създавайки много плътно засмукване).

Търговецът Amazon.eu е свалил продуктите от платформата и не са налични за продажба. Изпратено е и съобщение на всички клиенти което гласи следното:

„AMAZON публикува известие за изтегляне за продукта по-долу, който сте закупили от Amazon.co.uk поради следния риск:

Задушаване. Моля, не използвайте продукта. Ако сте купили този артикул за другиго, споделете този имейл с него. Възстановяване на цената за покупката се осъществява по оригиналния метод на плащане, използван за заплащане на този артикул.“ Може да последва допълнителна информация относно идентични гризалки с формата на гъба за зъби, продавани чрез платформата на Amazon или на други онлайн платформи“.

 

Продуктът е изтеглен от крайните потребители и не се предлага за продажба на сайта на Amazon.com.

Не използвайте продукта и се уверете, че е недостъпен за деца!!

Share this post