ДАМТН и Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ подновиха меморандум за сътрудничество между двете институции

 

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ подписаха Меморандум за сътрудничество между двете институции.

Председателят на ДАМТН инж. Евгени Симеонов и ректорът на ВТУ „Тодор Каблешков  проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова потвърдиха желанието си за продължаване и задълбочаване на успешното партньорство. „Дългогодишните контакти имат здрава основа в лицето на десетките випускници на ВТУ, които развиват професионалния си път като специалисти и ръководни кадри в структурата на ДАМТН“, заяви инж. Евгени Симеонов.

На срещата бяха обсъдени и възможностите за разширяване на сътрудничеството между висшето училище и ДАМТН чрез участието на представители на агенцията в практическото обучение на студентите, както и организиране от страна на ВТУ на специализирани курсове за професионална квалификация за нуждите на сектора, в който оперира ДАМТН.

На събитието присъстваха Иван Ганчев – зам. председател на ДАМТН, и проф. д-р Красимир Кръстанов, заместник ректор на ВТУ „Тодор Каблешков“.

 

Share this post