Председателят на ДАМТН инж. Евгени Симеонов – присъства на официалното откриване на международните изложения АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2023

Председателят на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор инж. Евгени Симеонов бе гост на откриването на 30-ото издание на Международната изложба за лозарство и винарство „ВИНАРИЯ“, която се провежда от 21 до 25 февруари в Международен панаир-Пловдив.

Международната изложба за лозарство и винарство за осми пореден път се провежда заедно с Международното земеделско изложение „АГРА“ и Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „ФУДТЕХ“. В трите изложби тази година са представени над 600 компании от 25 държави.

„Международен панаир Пловдив ще бъде домакин на най-успешните компании и научни институти от отрасъла. Чрез тази инициатива, която има репутацията на един от най-престижните форуми в агробизнеса, насърчавате българското винопроизводство. Фирмите, присъстващи тук, са пример за всички, които правят бизнес в България и налагат нови и по-високи стандарти в този сектор“, каза в словото си при откриването на изложението заместник-министърът на икономиката и индустрията Янко Топалов.

Участие в събитието взеха министърът на земеделието Явор Гечев, министърът на туризма Илин Тодоров, министърът на здравеопазването Асен Меджидиев, заместник-министърът на икономиката и индустрията Янко Топалов, областният управител на Пловдив Ангел Стоев, Пловдивският митрополит Николай, представители на местната власт, браншови структури, представители на ръководството на „Международен панаир Пловдив“ АД и др.

 

 

Share this post