Социална ангажираност на служителите на ДАМТН

Една от основите цели на всяка публична организация е да отговори на нуждите и очакванията на обществото.

Ние, служителите на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор се стараем да бъдем  социално ангажирани и да имаме поведение,  насочено към поемането на отговорности за въздействие, както върху обществото, така и върху околната среда.

Съпричастни сме към нуждите на хората в неравностойно положение, към хората със здравословни проблеми и към най-ценния дар на едно общество – децата и поради тази причина организирахме кампания за събиране на пластмасови капачки.

Събраното количество капачки ще предадем на есен на Фондация „Лазар Радков“ и благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“! С тяхната организация и с помощта на много будни граждани до този момент са закупени  повече от 10 кувьоза и дарени на общински болници в страната.

Освен съпричастността към закупуването на модерна апаратура за болниците в страната и повишаване качеството на медицинските грижи чрез нея, сме убедени,  че чистата околна среда е от основна важност за човешкото здраве и благополучие. Събирайки пластмасовите капачки и предавайки ги за рециклиране, спомагаме именно и за опазване на чиста околна среда.

Share this post